Om Lokalhistorisk Samling

Her kan du finde information om lokalhistoriske samlinger og om Lystrup, Elsted. Elev og Nye i tidligere tider. Besøger du os, kan du finde informationer om de 2 oprindelige sognekommuner Elsted og Elev med deres gamle middelalderkirker og om stationsbyen Lystrup. Vi indsamler og bevarer fortællinger og billeder af bygninger, mennesker og begivenheder i 8520 området.

Vi vil på hjemmesiden præsentere forskellige materialer, men det er langt fra alt fra de lokalhistoriske samlinger, vi har mulighed for at lægge på nettet. Samlingerne rummer billeder og udklip, derudover enkelte interviews og film, samt kort, kopi af folketællinger og kirkebøger.

Vi registrerer i Sammenslutningen af Lokalarkiver (SLA)’s fælles dataprogram ARKIBAS. Herfra lægges dataene på hjemmesiden www.arkiv.dk, hvor man finder de materialer vi har fået registreret. Derfra kan man også kontakte arkivet for yderligere information.

Du er meget velkommen til at besøge os. Vi er altid interesserede i nyt materiale til arkivet. Så hvis du har billeder eller andet materiale om Lystrup, Elsted. Elev eller Nye, er vi meget interesserede i at modtage det. Har du forslag eller opfordringer til lokalhistorisk samling eller ideer til, hvad vi skal lægge på nettet, er du velkommen til at kontakte os.

Kontakt

Adresse:

  • Lystrup-Elsted-Elev-Nye Lokalhistoriske Samling
  • Lystrup Bibliotek
  • Bystævnet 4B
  • 8520 Lystrup

Link til; Åbningstider

Link til folder: Lokalhistorisk folder 2024

Mail: